Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Antep Fıstıklı Muffin

(Antep Fıstıklı Muffin nasıl yapılır)

Antep Fıstıklı Muffin için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 su bardağı toz antep fıstığı

Tarifi :
Derin bir kaba pudra şekeri ve yumurtaları alıp mikserle çırpın. Sütü, sıvıyağı ekleyerek tekrar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kekiniz akışkan bir kıvam alıncaya kadar devam edin.

Karışıma toz antep fıstığını ilave edip kaşıkla karıştırın ve yağlanmış muffin kalıplarınıza paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.