Ana Sayfa > Çorbalar > Sebze Ezme Çorbası

(Sebze Ezme Çorbası nasıl yapılır)

Sebze Ezme Çorbası için kullanılan malzemeler :
5-6 adet dolma kabağı
5-6 adet havuç
3-4 adet patates
2 adet kuru soğan
5-6 adet domates
4 diş doğranmış sarımsak
150 gr tereyağı veya margarin
yeteri kadar tuz
6 bardak su

Tarifi :
Soğanları ince ince doğrayın. Dolma kabağı, havuç ve patatesi de yıkayıp küp küp doğrayın. Tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.

Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın tencereye ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.