Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mahluta

(Mahluta nasıl yapılır)

Mahluta için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pirinç
2 baş soğan
2 orta boy domates ya da
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı tereyağı ya da
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Mercimeği haşlayıp suyunu süzün. Bir tencerede ufak ufak doğranmış soğanları kavurun. Domatesleri de katıp karıştırın. Mercimek, su ve tuz ilave ederek 15 dakika kadar pişirin. Yıkanmış pirinçleri de katıp 15 dakika daha pişirin. Arzu ederseniz karabiber serpin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.