Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Enginar Musakkası

(Enginar Musakkası nasıl yapılır)

Enginar Musakkası için kullanılan malzemeler :
8 tane enginar
2 tane soğan
1,5 çorba kaşığı margarin
1 tane limon
250 gram kuşbaşı et
dereotu
tuz

Tarifi :
Enginarlarınız temizlenmemiş ise saplarını kesip, yapraklarını ayıklayın. Diğer tarafta bir kaba tuzlu su koyun, ayıkladığınız enginar göbeklerini limonla ovup tuzlu suya atın.

Bir tencereye yağ ve kuşbaşı etlerini koyup kavurun. Doğranmış soğanları da ekleyip pembeleşene kadar kavurun. İnce kıyılmış dereotunu ekledikten sonra biraz karıştırıp indirin. Enginarları sudan çıkarıp su ile çalkalayın. Eti kavurduğunuz tencereye döşeyin.

Tuzunu serpip üstüne çıkana kadar su koyun. Orta sıcaklıktaki ateşte pişirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.