Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Enginar Ograten

(Enginar Ograten nasıl yapılır)

Enginar Ograten için kullanılan malzemeler :
4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr. mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğ krema
tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi :
Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış kaba dizin.

Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın. Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleşene kadar kavurup, unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.