Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Yalancı Beyti

(Yalancı Beyti nasıl yapılır)

Yalancı Beyti için kullanılan malzemeler :
2 tane hazır yufka
500 gr dana kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta sarısı
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 çay kaşığanın ucuyla kabartma tozu

Sosu için:
Rendelenmiş iki tane domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz

Üzeri için:
İnce doğranmış maydanoz


Tarifi :
Kıyma ve bütün malzeme bir kapta iyice yoğrulur. Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Yoğrulmuş çiğ köfte dörde bölünür. Yufkanın büyüklüğüne göre ince uzun şekiller verilir ve yufkanın geniş yerine konularak ve kenarlarını iki taraftan kıvırarak sıkıca sarılır.

Diğer kalan yufkalar ve köfteler de aynı şekilde yapılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine döşenir. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yufkalar pembeleşinceye kadar pişirilir.

Bir tavada tereyağ kızartılır. Rendelenmiş domatesler ve biraz tuz ilave edilip, domatesler fazla suyunu çekmeden pişirilir. Yalancı beytiler 2-3 cm genişliğinde kesilip bir tabağa konulur. Üzerine domates sosu gezdirilerek, maydanozla süslenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 12 Ağustos 2012

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.