Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Pratik Güveç

(Tavuklu Pratik Güveç nasıl yapılır)

Tavuklu Pratik Güveç için kullanılan malzemeler :
1 kg kuşbaşı tavuk göğsü,
2 adet domates,
4 adet sivri biber,
1 küçük kutu mantar konservesi,
1 küçük kutu garnitür,
4 tatlı kaşığı tereyağı,
200 gr. taze kaşar peyniri,
2 yemek kaşığı tuzot,
1 tatlı kaşığı köri,
4 diş sarımsak,
alüminyum folyo

Tarifi :
25 cm. uzunluğunda folyolar kesilir. Tavuk, tuzot ve köri ile iyice karıştırılır 1 yaprak folyo alınır, üzerine 1 diş sarımsak konur. 1 porsiyonluk baharatlı tavuktan konur. Domatesler ve biberler ince ince doğranır.

Tavukların üzerine konur. Daha sonra mantarlar ve garnitür ilave edilir. Son olarakta 1 kaşık tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri koyup üzerine 1 adet folyo daha kapatılır. Kenarları kıvrılır. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edilir. 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Folyoyla birlikte tabaklara servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 12 Ağustos 2012

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.