Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Pırasa

(Fırında Pırasa nasıl yapılır)

Fırında Pırasa için kullanılan malzemeler :
1 kg pırasa
3 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı galeta unu
tuz
karabiber

Üzerini süslemek için:
1 adet yumurta

Tarifi :
Pırasayı küçük doğrayın. Tuzlu suda haşlayın. Süzdüğünüz pırasayı robottan geçirin. Yumurtaları küçük bir kapta çırpın. Kaşar peyniri, tuz ve karabiber koyun. Pırasaları da yıkayıp iyice karıştırın. Fırın tepsisine zeytinyağı dökün. Galeta ununu yayın.üzerine pırasa karışımını yayın.üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.