Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Horasan Böreği

(Horasan Böreği nasıl yapılır)

Horasan Böreği için kullanılan malzemeler :
3 adet orta boy haşlanmış patates
3 adet yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 kibrit kutusu kadar maya
yarım bardak süt
2 çorba kaşığı haşhaş
aldığı kadar un
tuz

Tarifi :
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Ilık sütün içinde mayayı eritin. Bütün malzemeleri karıştırarak, yumuşak, yağlı bir hamur elde edin. Hamuru üçe bölerek buzdolabında 1 saate yakın mayalandırın (üstü örtülmeli). Buzdolabından çıkardıktan sonra, her parçayı yuvarlayarak kalınca açın. Sığara böreği gibi kesin. Geniş kenara içi koyarak kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizerek yarım saat bekletin. Üzerine haşhaş serpip, yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.