Ahududu Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 kilogram ahududu
1.5 kilogram tozşeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Tarifi : Ayıkladığınız ahududuları büyük bir kap içinde yıkayın ve süzgece alıp süzün.
İyice süzülmüş ahududuları bir tencereye, bir kat ahududu bir kat toz şeker olmak üzere kat kat koyun. Üzerine limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte reçel önce sulanıp sonra koyu bir kıvama gelinceye kadar ara ara karıştırarak kaynatın.
Kıvama gelmiş reçeli ateşten alın, delikli bir kepçe ile üstündeki köpükleri toplayın. Sıcakken kavanozlara koyun.
Yemeğin mevsimi : Yaz Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 20
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004