Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Humus

(Humus nasıl yapılır)

Humus için kullanılan malzemeler :
250 gr. nohut
1/2 bardak tahin
2 diş sarımsak
1 adet limon
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ

Tarifi :
Nohutlar iyice haşlanır. Mutfak robotuna konur püre haline getirilir. Püreye tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon ve limon suyu katilir. Servis tabağına alınıp, servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 29 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.