Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mantarlı Tart

(Mantarlı Tart nasıl yapılır)

Mantarlı Tart için kullanılan malzemeler :
500 gr kestane mantar (temizlenmiş iri doğranmış)
350 gr patates (ince halka doğranmış)
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı krema
1 diş sarımsak (dövülmüş)
50 gr tereyağı
yarım çay kaşığı muskat (rendelenmiş)
1 paket milföy hamuru
un (serpmek için)
100 gr dil peyniri (küp doğranmış)
tuz
karabiber

Tarifi :
Tencereye süt ve kremayı koyup, sarımsağı ekleyin. Kaynayınca, patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Bir tavada tereyağını eritip, mantarları katın. Hızlı ateşte yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin. Ateşten alıp muskat, tuz ve karabiber serpin. Milföy hamurlarını 23 cm ebatlarında bir fırına yerleştirin. Üzerine patatesli karışımı, onun üzerine de mantarları yerleştirin. En üste dil peynirleri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.