Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Hamsili İçli Tava

(Hamsili İçli Tava nasıl yapılır)

Hamsili İçli Tava için kullanılan malzemeler :
1 kg hamsi
1/2 kg pirinç
3 bas orta boy soğan
2 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kasığı karabiber
1,5 kahve fincanı çamfıstığı
1 su bardağı ayçiçek yağı
yeteri kadar tuz
300 gr. tereyağı

Tarifi :
İnce ince doğranmış soğanlar 1/2 su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İyice yıkanmış ve süzülmüş pirinç çamfıstığıyla birlikte soğanın içine katılır. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak su ve yağ katılır. Tencerenin kapagi örtülerek pilav pişirilir. Diğer tarafta hamsiler kılçıklarından ayrılarak fileto haline getirilir. Hamsilerin yarısı tavaya bir sıra dizilir. Pişen ve henüz dinlendirilmemiş durumdaki pilava kuşüzümü katıldıktan sonra pilav hamsilerin üstüne boşaltılır. Pilavın üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra çok hafif ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sonra ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.