Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Pırasalı Pay

(Pırasalı Pay nasıl yapılır)

Pırasalı Pay için kullanılan malzemeler :
1 kg pırasa
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 kg mısır unu
2 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
kimyon
tuz

Tarifi :
Pırasalar ince doğranır, 3 yemek kaşığı yağda kavrulur. Tuz ve baharatları atılıp soğumaya bırakılır. Yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır. İçine un ve kabartma tozu atılır. Sonra mısır unu ilave edilip ardından pırasalı harç hamura arıştırılır. Kek hamuru kıvamında elde edilen cıvık hamur yağlanmış kalıba dökülüp 170 derecedeki fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.