Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Krema Kubbesi

(Elmalı Krema Kubbesi nasıl yapılır)

Elmalı Krema Kubbesi için kullanılan malzemeler :
3 adet orta boy golden elma
6 bardak süt
9 yemek kaşığı toz şeker
1 adet vanilya
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 bardak krema


Tarifi :
Tencerenin içinde 6 yemek kaşığı şekerle birlikte un ve buğday nişastasını karıştırın. Üzerine sütü ilave edin, muhallebi kıvamına gelip, kaynayıncaya kadar pişirin. Vanilyada ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Hazırladığın karışımın içine kremayı aktarıp mikserde 10 dakika çırpın. Küçük kapların içini soğuk suyla ıslatın. Bu kaplara çırpılan kremayı paylaştırın. 1 gece kadar buz dolabında bekletin. Öte yandan küçük bir tencereye kalan 3 yemek kaşığı toz şekeri koyun, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Şeker iyice eriyince, rendelenmiş elmaları içine ekleyin ve karıştırarak 5-6 dakika pişirip, ateşten alın. Şimdide servis tabağına önce elmalı sostan koyun. Tabağın ortasına gelecek şekilde pudingi ters çevirin. İstediğiniz şekilde süsleyerek servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.