Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kıyma İçli Bulgurlu Börek

(Kıyma İçli Bulgurlu Börek nasıl yapılır)

Kıyma İçli Bulgurlu Börek için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber

Kızartmak İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
sıvıyağ

Tarifi :
Margarini eritip doğranmış soğan ve kıymayla birlikte kavurun. Bulguru yıkayıp süzün. İri dövülmüş cevizi, baharatları ve bulguru ilave edin. Yaklaşık 2-3 dk. kadar kavurun, ateşten alıp soğutun. Yufkaların her birini 6 üçgen parça halinde kesin. Yufkaların geniş kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 25 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.