Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Badem Ezmeli Kek

(Badem Ezmeli Kek nasıl yapılır)

Badem Ezmeli Kek için kullanılan malzemeler :
250 gram baharat karışımı (kişniş)
100 gram pudra şekeri
500 gram un
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1 adet portakal kabuğunun rendesi
100 gram kıyılmış badem
200 gram badem ezmesi
75 gram kokteyl kirazı

Tarifi :
Bademleri yağsız tavada kavurun. Kirazları ince kıyın. Bademler ve kirazları, badem ezmesi ile yoğurun. Pudra şekeri serpilmiş tezgahta 35 cm. uzunluğunda yuvarlayın.

175 gr. yumuşak tereyağı, 100 gr. pudra şekeri, tuz ve portakal rendesini çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin.

Sırayla un ve kabartma tozu ilave edip mikserle karıştırın.

Hamuru, unlu tezgahta, 35x35 cm. ebadında açın ve önceden hazırladığınız kirazlı hamuru bir kenara yerleştirerek rulo yapın. Birleşme yeri üste gelecek şekilde 39.5 cm. uzunluğundaki, yağlanmış kek kalıbına koyup bastırın. Hamuru, kalıpla beraber kağıt serili tepsiye ters çevirin.

180 oC ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Üzerindeki kek kalıbını alıp 10-15 dakika daha pişirin.

50 gr. tereyağını eritip kekin üstüne sürün. Kalan 25 gr. tereyağını da eritip soğumuş keke sürün.

Kalan 50 gr. pudra şekerini üzerine serpin.

NOT:
Hazırlama süresi 90 dakika
258 kalori

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 24

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 07 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.