Tavuk Bohçası için kullanılan malzemeler :
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yumurta
1 çorba kaşığı kaşar peyniri karabiber
muskat cevizi
tuz
Krep için:
1.5 su bardağı un
4 yumurta
2.5 su süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Sote İçin:
1/2 kg kuşbaşı tavuk eti
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı bezelye
1 domates
2 patates
1 soğan
dereotu
köri
tuz
Tarifi : Öncelikle tavuk sote hazırlanır. Tavuklar tavada yağda kavrulur, sonra soğan, bezelye ve patates ilave edilir. Sebzeler kavrulunca domates, soya sosu, tuz, köri ve kuş üzümü ilave edilip karıştırılır. Kavrulma işlemi bitince üzerine dereotu doğranıp ocaktan alınır. Daha sonra Krepler hazırlanır. Krep malzemeleri karıştırılıp akıcı bir hamur elde edilir ve tavaya ince bir şekilde dökülüp pişirilir. Beşamel sos için un ve margarin kavrulur, süt ilave edilip karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir, ocaktan alınır. Ilıyınca yumurtalar içine kırılıp karıştırılır. Muskat ve kaşar peyniri rendesi ilave edilip karıştırılır. Elde edilen bu sosun yarısı tavuk sotenin içine eklenir. Daha sonra hazırlanan tavuk soteden kreplerin ortasına koyulup kenarları ortada birleştirilir ve maydanoz sapıyla bağlanır. Hazırlanan tavuk bohçaları tepsiye dizilip üzerine kalan sos dökülür. Kaşar peyniri rendesi de serpilip 180 derecelik fırına verilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2004