Ana Sayfa > Tatlılar > Kolay İrmik Tatlısı

(Kolay İrmik Tatlısı nasıl yapılır)

Kolay İrmik Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 lt yağsız süt
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı toz şeker
Arzu edilen mevsim meyveleri

Tarifi :
Süt,irmik ve şeker bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Başka bir kaba alınarak soğumaya bırakılır. Meyveler küp küp doğranır ve fazla zedelenmeden irmikle karıştırılır. Düz ve küçük bir tepsiye boca edilir, üzeri bir kaşık yardımı ile düzlenir ve buzdolabında yaklaşık iki saat kadar bekletilir. Ardindan tepsi servis tabağının üzerine ters çevirilerek çıkartılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Meyveli Dondurma
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : Serpil
Gönderdiği tarih : 26 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.