Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Kömeç

(Cevizli Kömeç nasıl yapılır)

Cevizli Kömeç için kullanılan malzemeler :
1 paket yaş maya
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
300 g ceviz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
susam

Tarifi :
Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyulur, karıştırılır. Bir kaba un, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabaran maya alınıp yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletilir. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır olabildiğince ince açılır. Üzerine sıvıyağ sürüp ceviz serpilir. Bütün hamur bu şekilde yapılıp üst üste koyulur. En üstteki hamur yağlanır ve hamurun ortasından delik açılıp içten dışa doğru kıvrılır. Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolanıp yağlanmış tepsiye koyulur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam döküldükten sonra önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilip sonra fırın ısısı 170 dereceye çıkartılıp üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.