Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Arpacık Soğanlı Pilav

(Arpacık Soğanlı Pilav nasıl yapılır)

Arpacık Soğanlı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
1 kg arpacık soğan
2 diş karanfil
tuz

Tarifi :
Soğanları kavururken şekillerinin bozulmaması için kökünden fazla kesmeden kabuklarından ayırın. Temizlediğiniz soğanları çok fazla kavurmadan yağda hafif soteleyin.

Yıkayıp süzgece aldığınız pirinci soğanlara ekleyin. Et suyunu ilave ederken soğanın acılığını alması için 2 diş karanfil atın. 15 dak. kısık ateşte pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.