Ana Sayfa > Tatlılar > Kadayıf

(Kadayıf nasıl yapılır)

Kadayıf için kullanılan malzemeler :
Yarım kg kadayıf
250 gram margarin
100 gram Antep fıstığı.

Muhallebi için:
1 litre süt
6 çorba kaşığı irmik

Şurup için:
150 gram tozşeker
3 su bardağı su.

Tarifi :
Süt ile irmiği muhallebi gibi pişirin.Mikser ile çırparak soğutun. Yarım paket margarini tepsiye sürün.Üzerine fıstıkları dizin Kalan margarin ile kadayıfı kısık ateşte iyice didikleyerek kırın. Kadayıfı ikiye bölün, yarısını fıstıkların üzerini koyup iyice bastırın.Kadayıfın üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerini kapatacak şekilde yayın ve bastırın. 225 derecelik firinda üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kadayıfı başka bir tepsiye ters olarak çevirin ve soğutun.Şerbeti kaynatın sıcak olarak soğuyan kadayıfın üzerine dökün.
Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.