Ana Sayfa > Çorbalar > Ezogelin Çorbası

(Ezogelin Çorbası nasıl yapılır)

Ezogelin Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 patates
1 havuç
1 soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
yarım kahve fincanı pirinç
yarım kahve fincanı bulgur
tuz

Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
kırmızı biber
nane

Tarifi :
Soğan, patates, havuç iri olarak doğranır, mercimek ilave edilir. Üzerine su, tuz eklenip kaynamaya bırakılır. Sebzeler eriyene kadar pişirilir. Sonra tel süzgeçten geçirilir. Başka bir tencerede margarin eritilir. Un kavrulur. Salça eklenip, süzülen sebzeler ilave edilir. Koyu olursa sıcak su veya et suyu ilave edilebilir. Yıkanıp süzülmüş pirinç ve bulgur ilave edilip 15 dk. kaynatılır.

Piştikten sonra üzerine yağda kızdırılmış kırmızı biber ve nane gezdirilip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Aralık 2004

Arama


Günün Püfü

Balığı yıkadıktan sonra iyice kurulamak una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarını sağlar bu da yemeğinize lezzet verir