Ana Sayfa > Tatlılar > Lokum Pasta

(Lokum Pasta nasıl yapılır)

Lokum Pasta için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
1 paket margarin
8 yemek kaşığı şeker
3 fincan un
1 kase ceviz
1 kase hindistan cevizi
1 paket vanilya

Tarifi :
Margarin eritilip soğutulur. Daha sonra içine un ve şeker katılıp muhallebi gibi pişirilir. Ocaktan alınıp 5 dakika mikserle çırpılıp içine vanilyası da eklenir. Islatılmış geniş bir tepsiye ince halde dökülüp en az 8 saat dolapta bekletilir. Daha sonra ele küçük parçalar halinde alınıp içine ceviz konulup lokum şeklinde yuvarlanarak hindistan cevizine bulanır. Soğuk olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : aylinece
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2005

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.