Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Şehriyeli Pilav

(Şehriyeli Pilav nasıl yapılır)

Şehriyeli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardagı pirinç
2,5 su bardağı iyi su
2 çorba kaşığı arpa şehriye
mısırözü veya ayçiçek yağı

Tarifi :
Pirinci kaynar ve tuzlu suda 20 dk. bekletin. Bu sırada şehriyeyi kavurun. Pirinci ılık su ile yıkayın. Pirinci de şehriyeyle beraber 2,3 dk kavurun ve önceden hazırladıgıınız suyu katın. Bir kere karıştırıp kısık ateşte pişirin. 15 dk sonra suyunu kontrol edin suyunu iyice çektikten sonra dinlendirip servis yapın.

Sade bir pilav bu ama gerçekten çok güzel oluyor.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : Onder
Gönderdiği tarih : 15 Aralık 2005

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.