Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Babagannüç

(Babagannüç nasıl yapılır)

Babagannüç için kullanılan malzemeler :
4 adet iri patlıcan
2 baş soğan
l kaşık salça
l kaşık zeytinyağı
l adet domates
l adet limonun suyu
yeterince tuz ve toz biber.

Tarifi :
Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.