Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Piliç Mücver

(Piliç Mücver nasıl yapılır)

Piliç Mücver için kullanılan malzemeler :
1 tavuk göğsü,
1 su bardağı pirinç,
2 dal taze soğan,
½ demet maydanoz,
3 adet yumurta,
100 gr kaşar peynir,
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 kahve fincanı un,
1 çay kaşığı karabiber,
Kızartmak için 2 su bardağı sıvıyağ

Tarifi :
Tavuk göğüs etini az su ile haşlayın. İnce ince kıyın. Pirinci haşlayıp süzün. Soğanı, maydanozu ince kıyın. Peyniri rendeleyin. Hepsini bir kaseye alın. Üzerine tuzot, kabartma tozu, un, karabiber ve yumurtaları ekleyin. İyice karıştırın. Kızartma yağını tavda kızdırın. Kızgın yağa hazırladığınız malzemelerden kaşık kaşık atarak kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.