Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Şakir Ağa Kebabı

(Şakir Ağa Kebabı nasıl yapılır)

Şakir Ağa Kebabı için kullanılan malzemeler :
600 gr dana kıyması
70 gr rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr patates
3 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurta
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
yeteri kadar kırmızı biber
karabiber
tuz

Tarifi :
Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın. Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın. Beş dakika sonra ateşten indirin. Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun. Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun.

Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının içine boşaltın ve elinizle her tarafına eşit olarak yayın. Üstünü iyice yağlanmış olan kağıtla örttükten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin. Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun. Beş dakika kadar karıştırarak pişirin.

Pişmiş eti fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın. Püreyi etin üzerine döküp, kaşıkla biçimlendirin. Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve üzer kızarıncaya kadar bırakın.

Yemeği fırından çıkarınca üstüne kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.