Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Buzluk Böreği

(Buzluk Böreği nasıl yapılır)

Buzluk Böreği için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
4 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 adet patates(haşlanmış)
100 gr salam
1 adet yumurta sarısı
yarım demet maydonoz

Üzerine:
Susam ve haşhaş

Tarifi :
Haşlamış patatesleri soyup, rendelenir. Salam küçük küçük kesilir. Soğan küçük küçük doğranır çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edilir.
İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıyılan maydonoz, tuz ve karabiber ilave edilir.
Bir yufka düz bir zemine serilip, üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirilir. Kat kat olan yufkalar, 8 eşit üçgen şeklinde kesilir. Üçgenlerin geniş kenarına hazırlanan içten bir miktar koyulur.
Yanları içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde sarılır. Börekler bir kevgire dizilir.
Üzerine birkaç kez su serpilir. Suyunu süzdükten sonra börekler çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizilir. Tepsi buzluğa yerleştirlir. Donana dek bekletilir.

Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek, servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : gülenes
Gönderdiği tarih : 11 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.