Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Börecik

(Börecik nasıl yapılır)

Börecik için kullanılan malzemeler :
500 gr. kıyma
2 yufka
yoğurt
sarmısak
tuz
sıvı yağ

Tarifi :
Yufka açılır ve üçe bölünür. Daha önce tuzlanan kıyma, yufkanın her parçasına yayılır. Yufka rulo şeklinde sarılır. Yağlanan tepsiye dizilir ve 6 cm kalınlığında kesilir. Üzerine yağ sürürülür. Önceden ısıtılan fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine hazırlanan sarmısaklı yoğurt sürülür. Ilık yada soğuk olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : mabel
Gönderdiği tarih : 17 Ekim 2006

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.